Sjamanens rike

Skrevet av Dag Ove Johansen

Utgitt av Egmont mellom 2002 og 2003. Serien ble på 12 bøker.

Handlingen starter vinteren 1893 på Finnmarksvidda i samebyen til Somby-familien vest for Máze.

Ulv! Varseropet lyder i natten og vekker hele leiren. Ulvene har angrepet reinflokken, og alle må delta i redningsarbeidet. Ande og de andre reingjeterne kjemper mot uværet, ulvene og tiden for å berge flokken. Etter denne vargnatten blir Ande hjemsøkt av urolige drømmer; ravnedrømmer. Ravnen fører ham over havet, til et tåkeland der en kvinne står med en brennende fakkel. Men hvorfor er ikke hans kjæreste Marit med i drømmen? Er det et ulykkesvarsel?

Marit staket seg tålmodig av gårde etter reinflokken. Det var umulig å bevege seg gjennom snølandet uten å tenke på Ande Ravna, den lyshårete og spenstige unggutten med de blå øynene og det varme smilet. Hun lengtet etter en ny natt i lavvoen slik at hun igjen kunne kjenne lukten av einerpusten hans. Hvor var han nå? Frosten bet til over ansiktet og sved i øynene. Hun måtte stryke vekk noen tårer med skinnvotten. Marit kjente plutselig at hun lengtet etter sommeren ute ved kysten…

Serien er illustrert av Boro Pavlovic.

Egmont Forlag utlyste en manuskonkurranse i 1999. Dag Ove Johansen leverte inn et bidrag han kalte “Alaska”, og resultatet ble denne serien. Han fikk delt førsteplass, sammen med Eva J. Stensruds “Storgårdsfolk“.

Serien er forsøkt oversatt til nordsamisk av den samiske forfatteren Rauni Magga Lukkari. Den samiske tittelen på serien er Sáivomáilbmi. Den første boken, Geaiddaniehku, ble utgitt på nordsamisk allerede i 2004 av Idut Forlag. Det tok hele fem år før neste bok kom, kalt Goavvemánnu, i 2011. Deretter kunne forfatteren fortelle at resten av serien skulle videreføres som en trilogi der fire av bøkene skal slås sammen til en. Dette ser derimot ut til å ikke ha blitt gjennomført, da MinBokverden ikke finner noen spor etter disse bøkene på internett.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Sjamanens rike”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.