Søstre

(6 omtaler)

Skrives av Lukritzia Loven.

Utgis av Cappelen Damm. Lansert 30. september 2022. Serien blir på 20 bøker.

De mistet foreldrene sine på mest brutale vis. Nå må de finne veien videre – på hver sin måte.

Et sted langs Sognefjorden, 1345: Søstrene Live på tolv og Eirill på sju må flykte da husmannsplassen de bor på, blir stukket i brann og foreldrene drept. Moren klarer i siste øyeblikk å få jentene over i en båt og skjøvet den ut på fjorden. Der blir de etter flere dager funnet drivende, i svært dårlig forfatning, av bonden Nikulas. Et nytt liv begynner for den rolige Live, som vet hva livet har i vente og aksepterer det, og den mer viltre og rebelske lillesøsteren, Eirill.

Live merket at hun nesten ble litt svimmel. Hjemme hadde det bare vært familien hennes, noen få husdyr og en hund. Hun hadde aldri sett så mange folk på én gang før, ikke engang i kirken. Og nå samlet de seg rundt det vesle følget og overøste Nikulas og Sverre med spørsmål. Nikulas hysjet på dem. – Alt til sin tid, sa han. – Først må disse jentene få mat og hvile.

Forsidene illustreres av Eline Myklebust Madsen.

6 omtaler for Søstre

 1. Ann-Lovise Tverbak

  Denne serien er helt magisk å lese.Har lest mang en serier av meget gode forfattere,men dette er min favorittserie.Har ikke kunnet lagt bort ei eneste bok når den kom i posten,måtte bare lese den ferdig.Min lillesøster har fått serien etter meg,hun sier det samme som meg..så spennende og godt skrevet.Anbefales på det varmeste!❤️👏

 2. AJ

  Veldig spennende og lettlest serie. Spennende å følge de 2 søstrene, men også spennende og lærerikt å lese om hvordan man levde på den tiden.

 3. Vigdis

  Flott og spennende serie!Anbefales!

 4. Lill Jeanette Holmen

  Blir helt revet med! Klarer nesten ikke legge fra meg bøkene, fantastisk skildring og man føler man er i situasjonen der det skjer. Historien er helt fenomenal og jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å ha så god kreativitet

 5. Anne

  Utrolig flott bokserie! Har blitt så glad i personene i bøkene! Det er bøker man leser ut fort, for de er så vanskelig å legge fra seg. Spennende og lærerikt å lese om hvordan man levde på den tiden også. Anbefales på det sterkeste!

 6. MV

  Fantastisk spennende og medrivende serie. Nydelige personskildringer og tidsfortelling. Anbefales veldig varmt.

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.