Stenstorp-slekten

Skrevet av Vibeke Holm

Utgitt av Bladkompaniet mellom 1984 og 1985. Serien ble på 9 bøker.

Helt siden de gikk for presten, hadde Barbro og Narve elsket hverandre. Likevel kunne de ikke få hverandre, for hun var en av de rikeste bondedøtrene i bygda, og han var en fattig trømmersvenn fra en husmannsplass.

Men de to unge nektet å gi opp. Narve arbeidet hardt for å bli tømmermester, mens Barbro var fast bestemt på å trosse sine foreldre, som ville gifte henne bort til en annen…

Hele serien kan leses som e-bøker hos NB.no.

I serien følger vi en familie fra begynnelsen på nittenhundre tallet frem til 2. verdenskrig. Det begynner med en fattig husmannsgutt som drømmer om den vakre og rike storgårds datteren Barbro. Allerede i andre bok får vi følge etterfølgerne deres. Når andre verdenskrig bryter ut gjør valg av side livene vanskelige for etterkommerne. Nasjonal Samling (NS) går ikke overens med Motstandsbevegelsen og Gutta på Skaugen og kjærligheten veier er vanskelige. Familien er splittet under okkupasjonen politisk, men holder sammen i privat livet. Siste bok slutter rett etter krigen, og store deler av serien er satt til Oslo.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Stenstorp-slekten”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.