Storgårdsfolk

Skrevet av Eva J. Stensrud

Utgitt av Cappelen Damm Forlag. Utgitt mellom 2001 og 2014, ble på 60 bøker.

Napoleon herjer i Europa og marsjerer mot Moskva. Storbritannia, i allianse med  Sverige, blokkerer for skipsfarten mellom tvillingrikene, og forsyninger kommer ikke frem. Slik kjenner menneskene krigen på kroppen, selv om krigshandlingene utspiller seg et stykke unna.
Uår følger uår i denne perioden, og kornmangelen gjør seg gjeldende på de brede hedemarksbygdene.

Hedmark, 1810. Johanna er odelsjente på lensmannsgården Store Guldberg. Hun skal arve den prektige gården, og denne vissheten preger henne fra barnsben av. Hun er uredd og frittalende og tar alltid de svakeste parti. Men menneskenaturen er uberegnelig – det får hun smertefullt erfare. Familien hennes bærer på mange skjebnesvangre hemmeligheter som får dramatiske følger. Johanna må bruke all sin styrke for å hanskes med alt som tårner seg opp. Johanna er trolovet med nabogutten Gønner, det beste bondeemnet i mils omkrets, men av og til tviler hun på om han er det rette valget – for en sterk kvinne trenger en sterk mann. Og når den verdensvante Christian ankommer bygda, blir livet innfløkt for Johanna.

Illustrert av Ingun Mickelson.

Egmont Forlag utlyste en manuskonkurranse i 1999. Eva J. Stensrud leverte inn et bidrag som fikk delt førsteplass. Resultatet ble Storgårdsfolk, en serie som ble utrolig populær. Den andre vinneren var Dag Ove Johansen sin serie Sjamanens rike.

I 2007 ble det laget en smakebit på serien, av Bjørneby Productions i sambarbeid med forlaget Damm, se den her. 

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Storgårdsfolk”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.