Ulveøyne

Skrevet av Trude Brænne Larssen.

Utgitt av Bonnier/Egmont mellom 1996 og 2000. Serien ble på 25 bøker.

I 2007 til 2008 ble serien utgitt på nytt, da som 13 dobbeltbind. Den siste boken, Sotteseng, er ny og omhandler forhistorien til Ulveøyne, les mer i fanen lengre ned. Der kan du også lese om kortromanen som ble utgitt i 1997.

År 825. Brenni er trell hos Kjartan og Borghild, og får barnet Ulva med trellen Kolve. Kolve vinner penger etter en brytekamp, og gir sølvet til Kjartan for å kjøpe Ulva fri. Så dør Kjartan i sotteseng, uten å ha fortalt Borghild om sølvet, og når hun finner det og får vite hvor det kommer av, nekter hun all kjennskap til Kjartans lovnad til Brenni og Kolve, og dermed får ikke Ulva sin frihet.

– Kom hit, så jeg får se på ungen din! Den mektige frua til Birkihov hadde kalt til seg trelljenta Brenni.
– Jeg vil se om hun er så stygg som de sier! Brenni bet tennene sammen, løsnet motvillig båndene som holdt barnet fast på ryggen, og holdt henne fram mot husfrua. Borghild kunne selv se at barnet var vakkert. Men blikket fra jentungen kunne fryse blod til is. Hun hadde bare levd to fullmåner, men allerede var håret tykt og svart, og øynene var store og isgrå i det lille ansiktet.
– Jeg hører du kaller henne Ulva…

Serien er illustrert av Boro Pavlovic.

Kortromanen

Kortromanen ble utgitt i 1997, var på 60 sider og kostet kr 5,-. Følgende stod på baksiden av heftet:

Om Ulva ble det sagt at hennes mor avlet henne med selveste Svartvargen. Bare se på jentas øyne! Vi møter Ulva på kaupangen ved Nidarelva en gang på 800-tallet. Hun er 15 år. Hun skal selges. Og selgeren håper på en god pris, for jenta er ennå møy…

Ulveøyne er en intens leseropplevelse som bringer deg tilbake til vikingtiden. Ulvas kamp for sin frihet, sin kropp, sin overlevelse og sin kjærlighet har gledet og opprørt tusenvis av norske boklesere. Bokserien Ulveøyne tok Norge med storm da den startet i 1996. Interessen for både nye og eldre bøker i serien bare øker.

Kortromanen Ulveøyne bygger på et utdrag fra bok 2, “Trellfødt”, omskrevet og bearbeidet, slik at det står godt som en selvstendig liten roman.

Ekstrainnhold: Det er én illustrasjon i midten av boka, og det eneste ellers av fakta er et stamtre som viser Ulvas og andre viktige karakterers slekt og status i samfunnet.

Den 26. boka

Sotteseng

Når siste boken i serien ble utgitt i 2000 var dette nummer 25. Syv år senere ble serien gjennutgitt, som dobbeltbøker. Det ble da lagt til en 26. bok, Sotteseng. Dette gjør at denne boken ikke har sin egen forside.

Sotteseng er forhistorien til serien om Ulveøyne. Den forteller om den vakre slavinnen Aisha, som har en betrodd stilling hos sin husfrue i Alexandria. Men en dramatisk hendelse gjør at Aisha faller i unåde og blir solgt på slavemarkedet. Kjøperen er en ung viking….

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Ulveøyne”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.