Viking

kr947

Skrevet av Sverre Årnes

Utgitt av Bladkompaniet i 1983. Serien ble på fire bøker.

Island, år 947. Kjærlighet og action fra vikingtiden.

Trellekvinnen Gerda mister livet da hun føder en pike. De hedenske skikkene tilsier at et slikt barn skal settes ut for å dø, men faren – bondesønnen Hoskuld Dalakollsson – er villig til å gjøre alt for å redde nyfødte Hallgjerd: til å trosse sine guder, til å drepe….

Bøkenes forsider er illustert av Svein Solem.

Bok 1 kan leses her. 

Bok 2 kan leses her. 

Bok 3 kan leses her. 

Bok 4 kan leses her. 

Mer om serien

Forfatteren Sverre Årnes har uttalt at serien opprinnelig var ment å bli langt lengre. Den skulle ta opp konkurransen med Sagaen om Isfolket, men dette ble ikke tilfellet. Årnes har sagt noe om at bøkene ble for mannlige med for mange krigsscener. Serien ble avsluttet etter 4 bøker.

Bøkene

Viking av Sverre Årnes

Viking av Sverre Årnes

Viking bok 1 - Holmegang

Viking av Sverre Årnes

Viking bok 2 - Onde makter

Viking av Sverre Årnes

Viking bok 3 - Drapsmenn

Viking av Sverre Årnes

Viking bok 4 - Blodig hevn

Viking bok 1 - Holmegang

Island, år 947. Trellekvinnen Gerda mister livet da hun føder en pike. De hedenske skikkene tilsier at et slikt barn skal settes ut for å dø, men faren - bondesønnen Hoskuld Dalakollsson - er villig til å gjøre alt for å redde nyfødte Hallgjerd: til å trosse sine guder, til å drepe....

Viking bok 2 - Onde makter

Island, år 952. Unge Hrut Herjolvsson drar til Norge for å vinne rikdom og ære. Her blir han dronning Gunnhilds elsker, og da han senere forlater henne, kaster hun trolldom over ham og hans familie. Så gifter Hrut seg med den fagre Unn Mårsdatter på Island - og får erfare at Gunnhild ikke har kommet med tomme trusler..

Viking bok 3 - Drapsmenn

Hallgjerd var blendende vakker, men det var som om det hvilte en forbannelse over henne. Noen mente at det var overnatrulige krefter med i spillet, og at hun var et redskap for onde makter. Sikkert er det at blod, vold og død fulgte i Hallgjerds fotspor - og vé den mann som tapte sitt hjerte til henne...

Viking bok 4 - Blodig hevn

Baksidetekst mangler dessverre.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Viking”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.