Viking

kr947

Island, år 947.

Trellekvinnen Gerda mister livet da hun føder en pike. De hedenske skikkene tilsier at et slikt barn skal settes ut for å dø, men faren – bondesønnen Hoskuld Dalakollsson – er villig til å gjøre alt for å redde nyfødte Hallgjerd: til å trosse sine guder, til å drepe….

Kjærlighet og action fra vikingtiden.
Etter bare fire bøker ble serien lagt ned, til tross for at planen opprinnelig var langt flere bøker.

En av de vanskeligst seriene å få tak i, og derfor lite informasjon tilgjengelig..

Kategori: Stikkord: ,

Beskrivelse

Sverre Årnes ble født i Surnadal 1949, og er den nest eldste av til sammen 6 brødre. Han gikk på Nordmøre Folkehøgskule før han fortsatte på Hamar Off. Lærerskole (4-årig). Han var deretter skolelærer i noen år, bl.a. på Solbakken Folkehøgskole og på Jessheim, før han gikk over til å skrive på heltid i 1978, det har han gjort siden.

I 1983 flyttet han til Rykkinn med samboer. Hun døde våren 1994, og etterlot seg to barn fra et tidligere ekteskap, som nå har gitt Sverre barnebarn. På ferietur til Filippinene ved juletider 1998 møtte han Florlien, som han giftet seg og fikk en datter med. De har bodd både på Filippinene, Thailand og holder nå til på Gran Canaria, hvor Sverre har sin produktive skrivestue.

Sverre beskriver seg selv som først og fremst seriebok-forfatter, men har en imponerende produksjons-historikk bak seg. Sverre er mannen bak seriene Viking, Blodsbånd, Vaterlandsjenta, Jordmoren, Lokketoner og Hjertets røst (tre sistnevnte under pseudonymet Sigrid Lunde).  Han har også gitt ut flere bøker om merkevarehelter som Knut Gribb (5 bøker) og Clay Allison (18 bøker). I tillegg har han skrevet filmmanus, radiohørespill, tegneseriemanus og artikler. Hans store lidenskap å skrive, regissere og redigere kortfilm, noe han har oppnådd noen internasjonale priser for.

Tilleggsinformasjon

Antall bøker

Utgitt

Handling fra

Situasjon

Året serien starter

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Viking”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.