Serieåret 2019

Det nærmer seg jul med stormskritt, og for mange er julen en tid for å se tilbake på året som har gått. I år som i fjor tar MinBokverden ett tilbakeblikk på et begivenhetsrikt år.

Det har kommet 12 nye serier

12 serier virker å være ekstremt mye, men det har faktisk blitt utgitt tolv nye serier både i 2014 og 2007. Og skal vi være litt strenge på det så vil to gjennutgivelser trekke ned antallet til 10 nye serier. Så selv om det er første gang siden 2014 at det har kommet tosifret antall nye serier, så har det altså skjedd seks ganger tidligere. Til store glede for oss lesere!

Året begynte med en ny serie fra Jenny Micko, Aftenstjernen, som kom i januar. Måneden etter fulgte serien Sagaen om Emilie, skrevet av Anne-Lill Vestgård, et pseudonym for en ukjent forfatter. Mars måned fulgte nok en ukjent forfatter, Solveig Sundset, med en ny serie Himmelbrann. I april kom nyheten om at May Lis Ruus kom med Norges første lydserie, De fremmede.

Da våren endelig kom fikk vi også to nye serier, Solgull av Kate Helen Simonsen og Frostrose av Elisabeth Hammer. Sommermåneden august kom også med to nye serier, Tårnsvalene av Merete Lien og Kjære Lilly av Marte Csandl-Eriksen.

I løpet av sommermånedene fikk vi også mulighet til å lese triologien Lydias Løfte av Jenny Micko på nytt. Senhøsten fikk vi to serier som begge vant hver sin skrivekonkurranse. Først ut var Storgårdsfruen som kom i oktober, skrevet av Sigrid Lunde, pseudonym for Sverre Årnes. Deretter kom Solens barn, skrevet av Hege Løvstad Toverud. Året ble avsluttet med relanseringen av Arvesølv i desember, serien Torill Thorup skrev mellom 2007 og 2010.

Vi har tatt farvel med 15 serier

Årets første farvel kom i april da Anne-Lise Boge satte endelig punktum for Morshjerte etter 31 bøker. Deretter ble Morgensol av Anne Marie Stamnestrø avsluttet etter 12 bøker i mai. Samme måned ble kom siste boken i Skumringstid av Elisabeth Hammer. I juli ble bok 41 i Fredsår utgitt, og Kristin S. Ålovsrud takket for følget.

Jordbærdamene av Synnøve Eriksen avsluttet også i juli måned. I august sa vi farvel til triologien Lydias Løfte av Jenny Micko, Rosehagen av Merete Lien som ble på utrolige 88 bøker og den 15 bøker lange serien Morild av Torill Karina Børnes. Visste du at Rosehagen nå er den lengste avsluttede serien?

Også siste bok i gjenutgivelsen av Hannah av Laila Brenden ble utgitt i august. Høsten fortsatte med siste bok i Papirslottet av May Lis Ruus i september, en serie som ble på 12 bøker. Samme måned satte også Eva J. Stensrud punktum etter 14 bøker i sin serie Skyggespill. Miniserien Himmelbrann som kom i mars, ble som lovet på 8 bøker og ble avsluttet i november. 

Reutgivelsen av Barn under månen av Jane Mysen ble avsluttet i november før den aller siste måneden i 2019 kom. Da ble det også farvel med Kaja Nylunds serie Perlemor, etter 32 bøker. Bente Pedersen har også satt et punkt for Aurora, som utkommer med bok 20 kun få dager før julen banker på. Dette har på alle måter vært et begivenhetsrikt år på seriefronten. Måtte 2020 bringe oss like mye leseglede som 2019! GOD JUL

7 Trackbacks / Pingbacks

  1. Pågående serier | MinBokverden
  2. Utgivelseskalender | MinBokverden
  3. Serieåret 2020 | MinBokverden
  4. Utgivelseskalender – MinBokverden
  5. Serieåret 2021 – MinBokverden
  6. Serieåret 2022 – MinBokverden
  7. Pågående serier – MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.