Serieåret 2020


Nå nærmer 2020 seg slutten, og det er på tide å se på serieåret som har gått. Dette blir det tredje året med oppsummering, ønsker du ett tilbakeblikk er det bare å klikke deg inn på 2019 eller 2018. Året vi er inne i nå må i rette forstand kunne kalles begivenhetsrikt, med 12 nye serier og farvel til 11.

Vi har fått 12 nye serier

Serieåret startet allerede 10. januar med Annabella, skrevet av Christin Grilstad Prøis. Den 7. februar fulgte debutanten Bente Bratlund opp med serien Hav og himmel. Årets tredje måned gav oss serien Evelinas drømmer den 6. mars, skrevet av Ellinor Rafaelsen. Ellinor er nå forfatteren som har skrevet flest serier, da dette er hennes niende! Kristin S. Ålovsrud fulgte måneden etter, og kom den 3. april med sin tredje serie, Blomster og Blod.

15. mai kom serien Vingeslag, og forfatter er Jane Mysen. Dette er hennes fjerde serie. Den femte dagen i juni fulgte så med utgivelsen av Ingeborgs verden, skrevet av debutanten Irene Zupin. Også juli gav oss debutanter, denne gangen venninnene Hannah Mileman og Nora Dåsnes som 10. juli gav ut første bok i Gjenklang. Kaja Nylund stod for årets åttende serie da hun 28. august utgav sin tredje serie Nordavind.

September fulgte med utgivelsen av serien Brenninger som var å få kjøpt den 4.. Forfatteren bak gjemmer seg bak pseudonymet Karen Støylen. Oktober er eneste måned med to utgitte serier, først ut var debutanten Stina Dale med serien Dobbelthjerte den 16. oktober. Kun to uker etter, den 30. oktober fulgte May Lis Ruus opp med sin tredje romanserie Tidløs. November er årets enste måned uten ny serie, så derfor hopper vi til desember og Cathinkas døtre. Serien skrives av Annikki Øvergård, et pseudonym for ekteparet Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård, som også har gitt ut to serier tidligere.

Vi har sagt farvel til 10 serier

Allerede i årets første måned måtte vi si farvel til tre serier. Breidablikk av Trine Angelsen ble på 26 bøker, Doktorens Døtre av Marianne MacDonald ble på 28 bøker og Seterliv av Dorthe Erichsen ble på 28 bøker.

I februar ble siste punktum satt i serien Nattergalen skrevet av Ida S. Skjelbakken. Serien ble på 10 bøker og er således en miniserier. I mars kom siste bok i serien Veien Hjem for slag. Etter 33 bøker satte Ellinor Rafaelsen punktum i sin åttende serie. Siste punktum ble også satt av Jane Mysen i mai, da hun etter 100 bøker avsluttet Flammedans i mai. I juni ble gjennutgivelsen Thea avsluttet, etter 30 bøker fra Trine Angelsens hånd.

I sommermåneden juli avsluttet Salmund Kyvik serien Nattlys etter 15 bøker. Miniserien Annabella, av Christin Grilstad Prøis, ble avsluttet etter 10 bøker i september. Frid Ingulstads serie om Ingebjørg Olavsdatter har de siste årene blitt utgitt på nytt, og siste bok i serien, nr 45, var i salg 30. oktober. Siste serie ut i 2020 som har satt punktum er Tårnhuset av Aud Midtsund, som endte på 18 bøker i november.

TAKK FOR 2020 !

** Dette innlegget er oppdatert etter publisering, da Thea ble glemt i det opprinnelige innlegget. Dessverre også derfor boken ikke er med i øverste bildet.. **

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Utgivelseskalender | MinBokverden
  2. Serieåret 2021 – MinBokverden
  3. Pågående serier – MinBokverden
  4. Serieåret 2022 – MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.