Serieåret 2022

Tradisjon tro skal året oppsummeres, denne gangen for femte året på rad. Tilbakeblikk kan du alltids se her, for 2021, 2020, 2019 eller 2018. Dette året derimot har bydd på åtte helt nye serier, to gjenutgivelser og en lydserie som har kommet i pocket. Elleve serier har blitt avsluttet, det har også en gjenutgivelse, og tidligere nevnte lydserie ble på to bøker og er også avsluttet.

Vi starter med de første fire. Allerede i januar kom første serien, Bueskytteren av Willy Ustad. Så kom det to nye serier i mars, begge skrevet av debutanter; Floras hjerte av Mali Ludvigsen og Før demring av Marianne Hoff Engesland. I begynnelsen av juni ble vi tatt med til Hotell Arendal av Øystein Antonsen.

Litt senere i juni fikk vi Familien på Villa Solgry av Jeanette Semb før Jorunn Johansen fulgte i august med serien Amber. Så kom serien Søstre av debutanten Lukritzia Loven i september før siste nye serie for året ble Sommervise av Marianne MacDonald i november.

I tillegg til disse ble det altså to gjenutgivelser og en lydserie som kom i pocket. Først ut var samlingen kalt Frids historiske av Frid Ingulstad, en samling av hennes tidligere enkeltstående bøker. Så fulgte lydserien May Lis Ruus skrev for Storytel i april 2019 De fremmede, som nå ble på to litt tykkere bøker. Til sist fikk vi gjensyn med Liljas dans av Hege Løvstad Toverud i november, en serie opprinnelig utgitt mellom 2007 og 2008.

AVSLUTTEDE SERIER I 2022

Så over til seriene som ble avlsuttet, totalt var det 13 av disse.

I februar sa vi farvel til Skjebnestier etter 20 bøker skrevet av Pia Pedersen. I mars ble tre serier avsluttet, først Clara Wahl av Natalie Normann etter 35 bøker så Ingeborgs Verden etter 15 bøker, skrevet av Irene Zupin. Til sist ble Solens Barn avsluttet etter 18 bøker, en serie av Hege Løvstad Toverud.

I april ble Nordlys av Synnøve Eriksen avsluttet etter 13 bøker, opprinnelig utgitt mellom 2008 og 2009. Deretter bla May Lis Ruus sin serie om tidsreise, Tidløs, avsluttet etter 18 bøker. I løpet av sommeren ble også Mellom himmel og jord av Jorunn Johansen avsluttet etter 12 bøker og Synnøve Eriksens serie Der stiene møtes ble på 10 bøker.

Årets tre siste måneder inneholdt fem avskjeder. Først ut var Tårnsvalene av Merete Lien, som ble på 21 bøker hvor siste punktum ble satt i oktober. Deretter ble to serier avsluttet i november, De fremmede av May Lis Ruus og Lykkeloddet av Hege Norman-Stormbringer som ble på 10 bøker. Desember førte med seg avslunigen på Emma og Johannes av Inger Harriet Hegstad som ble på 27 bøker og Storgårdsfruen av Sigrid Lunde som ble på 24 bøker.

Kjære forfattere, takk for timer med leselykke !

1 Trackback / Pingback

  1. Pågående serier – MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.