Serieåret 2023

En oppsummering av serieåret 2023

Da er det på tide med det tradisjonelle innlegget om året som har vært! Tidligere tilbakeblikk kan du lese her; 2022, 202120202019 og 2018. 2023 har gitt oss åtte nye serier, tre gjennutgivelser og 10 har blitt avsluttet.

Nye serier

Årets første nye serie kom fra Torill Karina Børnes i januar, og het Snøklokker. Deretter kom serien Gruvearbeiderens datter av debutanten Elisabeth Almendingen i februar. May Lis Rus stod for den tredje serien, Blåmåne som kom i mars. I mai kom årets fjerde serie og andre debutant, Hittebarnet av Torild Sullivan.

Etter sommeren kom Historien om Selma og Magnus av Irene Zupin og Husmorskolen av Martine Strømsnes. Så fikk vi nok en debutant da Ragnhild Havstad kom med Magnolia i oktober. Årets siste nye serie ble Vilda fra verket av Liz Skardal i november.

Serier som ble utgitt på nytt

Det har nå blitt helt vanlig at serier utgis på nytt, og 2023 inneholdt tre slike serier. Først ut av debutserien til Bente Pedersen, den 40 bok lange serien Raija. Nye forsider illustrert av Ida Skjellbakken, men ut over det ingen endringer.
Deretter kom serien Drømmen om et annet liv. Denne serien ble opprinnelig utgitt under navnet Storgården Jellerød av forfatter Elin Haugli. Siden serien ble utgitt i 2007 har forfatteren endret etternavn til Carlsen, og nå har hun skrevet en ny slutt på serien, og den blir faktisk dobbelt så lang. Altså fra ni bøker i den opprinnelige utgaven til 18 nå i gjennutgivelsen. Denne serien har altså både nye flere bøker og nye forsider av Steen Redder!
Til sist er det Vestavind av Torill Karina Børnes. Denne serien hadde også ett annet navn da den ble utgitt første gang, Spinnesteinens løfte. Serien har også blitt pusset på, og gått fra å være åtte til ni bøker.

Serier som ble avsluttet

Første serien vi sa farvel til av Solgull av Kate Helen Simonsen. Den ble avsluttet etter 20 bøker i februar. Deretter ble Dobbelthjerte av Stina Dale avsluttet, også denne i februar, på 15 bøker totalt. Sandra Vik sin serie Stormagasinet ble på 12 bøker. Dorthe Erichsen sin serie Sommerland ble på 15 bøker. Og Annikki Øvergårds serie Cathinkas Døtre ble avsluttet etter 20 bøker i mai.

Sommeren gav oss to komplette serier til; Elvestaden av Stine Langtangen ble på 12 bøker og Frids Historiske ble på 12 bøker. Sistnevnte var altså ulike romaner Frid Ingulstad tidligere har skrevet. Høsten bød på ytterligere to ferdigskrevne serier; Brenninger av Karen Støylen på 22 bøker og Frostrose av Elisabeth Hammer på 32 bøker. Årets siste punktum ble satt av Bente Bratlund i serien Hav og Himmel etter 25 bøker i desember.

Kjære forfattere, takk for timer med leselykke !

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.