Serieintervju med Janita

Jeg har hatt en liten pause fra disse intervjuene nå rundt jul og nyttår. Men nå er jeg i gang igjen 🙂

Denne gangen er det en av mine moderatorer i gruppa Romanserier – Lev I En Annen Verden En Stund, som blir intervjuet.

Janita ble medlem i gruppa mi 30. Januar 2016, og ble etterhvert også moderator der. Jeg har vært så heldig å få treffe Janita et par ganger i sammenheng med treffene jeg har hatt i regi av fb gruppa mi. Ei skikkelig koselig dame, med ei veldig hyggelig datter. Henne fikk jeg også treffe en gang  Gleder meg allerede til neste treff hvor vi forhåpentligvis møtes igjen!

Janita har lest serier i en del år nå, og har derfor lest mange serier, så å velge bare to serier å skrive om her, var en liten utfordring  men hun fikk luket ut ett par bøker, og har svart på alle spørsmålene jeg stilte. Tusen takk for at du tok deg tid, Janita.

Janita har valgt seg ut ett par favoritter, og har valgt å svare på spørsmål om serien Sønnavind , som er en pågående serie som nærmer seg 100 bøker, skrevet av Frid Ingulstad. Og også Mørketid, som er en avsluttet serie som ble på 18 bøker, og er skrevet av Salmund Kyvik

Så, her er Janita sine svar :

1. Hvor mange pågående serier leser du nå?
12

2. Vet du hvor mange komplette serier du har lest?
Det et mange, har ikke helt tellinga men nærmer seg nok 40 serier.

3. Hva føler du en romanserie må inneholde, for at det skal bli en serie du vil fortsette å lese?
Jeg foretrekker at det er  spenning og mystikk, så det pirrer min nysgjerrighet. Må ikke være for innlysende hva som skjer. Kjærlighet med intriger er så klart en nødvendighet . At det er historisk riktig er også et pluss hos meg.

Spørsmål om pågående serier :

1. Av de pågående seriene, hvilken er din favorittserie? Nevn 1 😉
Ah, så mange fine, liker dem alle, men må jeg si én, blir det Sønnavind

2. Hvorfor er det akkurat Sønnavind du liker best? Hva er det som fenger deg?
Liker godt at  Sønnavind tar for seg en helt vanlig arbeiderfamilie, som på tross av at de klatrer litt på samfunnsstigen, holder beina på jorda. Liker også at man får følge familien utover også, etterhvert som barn og barnebarn vokser til.

3. Fra Sønnavind, hvilken karakter/hvilke karakterer er det du liker best å lese om, og hvorfor?
Hovedpersonen Elise. Føler nesten at man kjenner ho etter alle disse bøkene. Ho er ei dame jeg ville likt og møtt i virkeligheten, ho er snill og omtenksom for alle uansett stand.

4. Hvilke følelser har Sønnavind klart å vekke i deg?
Alt, fra gråt, til medfølelse og sinne over urettferdighet. Og naturligvis også kjærlighet til endel av karakterene. Er rent så en gruer seg til å måtte ta farvel med de en dag i fremtiden 

Spørsmål om komplette serier :

1. Hvilken komplett serie er din favoritt? Jeg vet det er vanskelig, men nevn 1 🙂
 Haha ja, det er vanskelig. Er så mange bra. Jeg velger Mørketid.

2. Hvorfor valgte du Mørketid som din favoritt?
Fordi, helt ærlig, jeg forventet ikke å like den hehe. Tenkte at krigsårene har blitt skrevet så mye om at det kan umulig bli bra. Men ble skikkelig overrasket. Den tok meg med rett inn i Norge i krigens dager og fikk meg til å føle på kroppen hva de som stod på hver sin side følte. Hvordan de opplevde å se at familie og venner tok helt motsatt standpunkt enn seg selv. Mesterlig skrevet  Var så glad jeg hadde den komplett så jeg bare kunne gripe neste bok 

3. Hvilken karakter/hvilke karakterer  fra Mørketid likte du best å lese om? Og hva var det du likte så godt med karakteren(e)?
Jeg likte Hilde best. Identifiserer meg mest med henne og håper at om jeg hadde vært i hennes sko, hadde jeg hatt en snev av hennes mot til å stå for det jeg trodde på.

4. Følte du at Mørketid hadde nok bøker når den ble ferdig? Eller ble den for kort/for lang?
Ja, syntes at den slutta bra, passe antall bøker.

Og til slutt :

1. Hvorfor leser du romanserier, og vil du anbefale andre å lese romanserier? Hvorfor?
Er så deilig å rømme inn i et annet univers. Visstnok med intriger og mye som skjer, men er ganske sikker på at det løser seg til slutt. Spennende å se hvordan det blir løst. Det er avslappende, og man lærer masse også. Alt fra historie til urter mm. Er skikkelig imponert over alt forarbeidet forfatterene gjør så vi både får underholdning og kunnskap.

Anbefaler å lese fordi det gir så mye mer enn man skulle tro 

———————————————————–
Hvis du er medlem i gruppa mi, så si gjerne fra hvis du vil bli med på et slik intervju. Hvis du ikke er medlem, så er det en link øverst i innlegget her, som tar deg videre til gruppa. Alle er hjertelig velkommen til å komme innom og snakke om serier med andre lesere, forlagsfolkene og forfatterne 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.