Året er 1905. Mye skjer i Norge, men for Ingebjørg fra Svartlia går livet sin vante gang. Så skjer det en tragedie som forandrer alt, moren dør brått og Ingebjørg får ansvaret for gården. Tilværelsen blir ikke lettere da hun oppdager at moren har holdt ting skjult for familien. Samtidig håper den staute odelsgutten Tolleiv at Ingebjørg skal se hans vei. Hun, derimot, har bare øyne for den mystiske rallaren Elias, selv om mange advarer henne mot ham …

De danset taust en stund. Han var god til å danse. Selvfølgelig var han det.
«Jeg har tenkt på deg.» Pusten hans var varm mot øret.
«H-har du?» stammet hun.
De brune øynene boret seg inn i hennes. «Hver dag siden vi møttes.»
Hva skulle hun svare? Hun kunne i hvert fall ikke si at hun hadde tenkt på ham døgnet rundt.

Skrives av Dorthe Erichsen, utgis av Schibsted forlag og illusteres av Eline Myklebust Madsen. Første bok kom 10. august 2015 og seriens lengde er ukjent. 

Dorthe Erichsen er født 23. mai 1961 og er fra Hokksund, men bor nå i Drammen. Hun er i tillegg til serieforfatter også oversetter. Hun debuterte med serien Losbarna i 2011 og er nå aktuell med sin serie Seterliv nå i august 2015. 

Dorthe har feriert på Tjøme mesteparten av sitt liv, og har valgt den idylliske skjærgården i Vestfold som bakteppe for sin historiske romanserie Losbarna. men også familiens hytte i nedre Hallingdal er et sted hun har tilbrakt mye tid, og har derfor valgt å legge handlingen i Seterliv til dette vakre fjellområdet.