En dramatisk og gåtefull historie fra idylliske Drøbak.

Drøbak 1909. Søstrene Josefine og Martine flytter til tante Tulla etter å ha blitt foreldreløse. Ved siden av tantens hus ligger Drøbak Strandhotell, som imponerer med sin storslagenhet.  På hotellet er det et rom som aldri leies ut til gjester. Her ble nemlig en kvinne brutalt drept, og det blir sagt at kvinnene som går inn på rom 11, aldri kommer ut igjen. 

«– Er det hotellet? spurte Josefine og pekte. Hun hadde snudd seg og fått øye på den store, hvite bygningen som lå så majestetisk til, og med en hage som strakte seg nesten hele veien ned til fjorden.
– Så vakkert det er, sa Martine med beundring i stemmen.
– Det spøker der, kom det plutselig fra Aksel. – Det er en kvinne som går igjen.»

Serien er skrevet av Jeanette Semb,  illustrert av Eline Myklebust Madsen og utgitt på Cappelen Damm Forlag. Første bok kom ut september 2012, det er ukjent hvor lang serien blir.

Jeanette Semb ble født i 1972 i Stockholm.  Hun oppvokst på Tynset, men har bodd i Drøbakk med mann og tre barn siden 1999. 
Solgård var hennes debut, men hun har også skrevet romaner og noveller for ukepressen.  Inspirasjonen til Solgård fikk hun fra sin mormor. Skjærgårdsliv er hennes andre serie, hun har nå byttet forlag. 

Hun har selv sagt følgende om sin serie Skjærgårdsliv: 
– Ideen til Skjærgårdsliv fikk jeg en vårlig morgen da jeg gikk meg en tur nede i Drøbak. Jeg ruslet gjennom Badeparken, på stier som folk har gått på i hundrevis av år, før jeg satte meg på en benk nede ved fjorden og kikket utover det blikkstille vannet og over mot Oscarsborg. Hvordan var det å bo her før i tiden? Var det like idyllisk da? Neste gang jeg var i Badeparken og gikk forbi Varmbadet fra 1902, slo det meg at nettopp her ville det være fint å plassere et strandhotell, rett ved siden av Varmbadet. Fantasien var i sving – og vips så var en ny serie på trappene. Historien min finner sted på Drøbak strandhotell, og gjestene ved hotellet tilbys helsebringende kurer på Varmbadet, forteller Jeanette.