En ung kvinnes kamp for frihet – Et drama om frykt og mot.

Oslo/Hedmarken, april 1940

Ingen tror at ondskapen vil ramme nettopp dem – men når verdens mektigste hær invaderer Norge, havner hamarjenta Inger Marie og familien i begivenhetenes sentrum. De rømmer mot tryggheten, men møter et helvete, og tilværelsen snus på hodet.

Lammet av frykt slåss Inger Marie for familien, for sitt eget liv, og for den besettende kjærligheten. Dramaet som følger river skorpen av gamle sår og bringer vonde familiehemmeligheter opp i dagen.

Kampen mot urett har sin pris, både for Inger Marie og for menneskene hun elsker. Men å gi opp ville være å svikte seg selv, og det er en umulig tanke for henne.

Serien skrives av Eva Johanne Stensrud, utgis av Cappelen Damm og illustreres av ??. Første bok kom 2. januar 2017, og det er ukjent hvor lang serien blir.

Eva J. Stensrud (f. 1959) er ekte hedmarksjente med bondeaner fra Toten. Hun er lektor med hovedfag i engelsk, og har i mange år undervist i videregående skole. 

De siste årene har Eva viet seg helt til skrivingen. Hun har hest, så en del av fritiden bruker hun på ridning. I tillegg holder hun på å lære seg spansk, som hun praktiserer på Mallorca, hvor hun har en leilighet. 

Eva elsker vann, og tok dykkersertifikat for noen år siden. Og selv om hun har bodd nær havet på Nesodden i mange år, savner hun stadig Mjøsa.