Tre dramatiske kvinneskjebner som på en forunderlig måte er flettet inn i hverandre…

Kongsvinger, 1838. En kvinne dømmes til halshugging for å ha drept barnet sitt. Hun er uskyldig, men ingen hører på henne, og dommen blir fullbyrdet. 

Sytten år senere møter vi Andrine Tronvik, en ung jente som bor i kummerlige kår på en karrig gård. Andrines liv blir snudd på hodet da hun får tjeneste hos en velstående enkefrue. Spørsmålene hoper seg opp for Andrine. Hva skjuler seg bak dørene hos «de fine»? Hvem er nevøen som plutselig flytter inn? Og hvorfor vil ikke Andrines mor fortelle noe om familien hennes?

Andrine aner ikke hvem hun egentlig er. Hun vet bare at hun må komme til bunns i alle hemmelighetene som omgir henne. Hvorfor ser hun en halshugget kvinne på Kongsvingers festningsmur? Er hun et speilbilde fra en svunnen tid? Hvorfor føler Andrine at kvinnen er uskyldig? Livet forandrer seg radikalt for Andrine da hun oppdaget hvilke hemmeligheter familien hennes bærer på..

Serien skrives av Jorunn Johansen, illusteres av Even Bøthun og utgis av Cappelen Damm. Serien ble utgitt i  juni 2013 og det er ukjent hvor lang serien blir. Les utdrag av boka her. 

Jorunn er født i 1960. Hun er utdannet innenfor handel og kontor, og har jobbet med salg i flere år. Etter endt vikariat i en barnehage, bestemte hun seg for å følge drømmen sin, og begynte å skrive. Jorunn bor på Holmlia i Oslo, er gift med Ståle, har fire barn og fem barnebarn. 

Fossefall er hennes første romanserie. Hun begynte å skrive på Fossefall i 2006. Det var en drøm hun hadde ruget på i lang tid, før hun tok skrittet fullt ut og begynte å skrive. Serien ble lagt til Finnskogen, siden Jorunn føler at hennes «røtter» kommer derfra. Mye av inspirasjonen til serien henter hun fra nettopp Finnskogen, men hennes oldemoren fortalte mange historier fra hjemstedet sitt, om mystikken og overtroen og noen av hennes fortellinger finnes i serien. Jorunns oldefaren var en av skogfinnene og hans foreldrene utvandret fra Finland.

Samme dag som Fossefalls siste bok var ute i butikkene var også den første boken i hennes nye serie Soloppgang ute. Klikk deg innom hennes hjemmeside her.