Sommerens skrivekonkurranser har gitt seks vinnere!

Før sommeren lanserte både NorskeSerier og Bladkompaniet skrivekonkurranser. Begge hadde innsendingfrist 30. august. Og nå er altså vinnerne kåret.

NorskeSerier kåret tre vinnere

NorskeSerier mottok 40 bidrag, som alle kjempet om intensjonsavtale og reisegavekort. De kåret tre vinnere!

Foto: Serieliv.no

Gro Katarina Andorsen

Juryens uttalelse om bidraget VassbotnenTett og nært skildret, med sterk lokalkoloritt, gripende om en storesøster som martres av skyld over en lillesøsters død, men som trosser knugende kår og finner styrke til å realisere drømmen om en bedre fremtid, om et yrkesvalg forbeholdt menn. Vi vil gjerne få følge Johanne videre på ferden.

Adrian A. Voje (Adrian Angelico)

Juryens uttalelse om bidraget Iselilja: For en eventyrlig og sprudlende historie – en ‘utstyrsroman’ som minner om en operette! Stilen er frisk og smittende, fortellingen er medrivende, og vi får lyst til å følge Iseliljas vei til operascenen.

Anne Viken

Juryens uttalelse om bidraget Jenny: Vi blir grepet av Jennys skjebne idet hun mister faren i en alvorlig sykdom, og legger ut på en reise til ukjente trakter for å finne sin farsslekt. Forfatteren har en stemningsfull tone og viser historiske kunnskaper. En gryende kjærlighetshistorie gir ekstra krydder til fortellingen. Vi er spente på hvordan det skal gå med Jenny videre i livet.

Du kan lese mer om hva de sa da NorskeSerier ringte og fortalte dem at de hadde vunnet på forlagets blogg HER.

Bladkompaniet kåret også tre vinnere!

Vinnerne må dele på førstepremien, som var på utrolige 250 000 kroner! Blant de tre er det to godt etablerte forfattere som da begge ser ut til å bytte forlag fra NorskeSerier til Bladkompaniet, og en ny ukjent forfatterspire.

Foto: Serieromanbloggen.no

Christin Grilstad Prøis har i mer enn 20 år arbeidet med teater, musikk og tekst. Sammen med ektemannen Pål Prøis har hun turnert land og strand rundt med ulike barneteaterkonsepter. Christin har skrevet en rekke bøker, manus og komponert musikk til flere historiske spel. Når hun ikke skriver, leser hun inn lydbøker, og er du tv-titter, har du kanskje sett henne og familien på NRKs SOFA, Den Store Reisen eller Forbindelser. Christin er super Eurovision Song Contest fan, har strikkedilla og hytte/skrivestue på en ranch i Arkansas. Christin og mannen Pål har fire voksne barn, tre barnebarn og to hunder, og  bor i Svelvik, like ved Drammensfjordens bredd.

Isabel Fredriksen er 31 år gammel og bor på Hemnesberget i Nordland. Hun elsker bøker og har hele livet hatt en drøm om å bli forfatter. Det beste Isabel vet, er å skape karakterer og verdenen de lever i.

Jeanette Semb (f. 1972) har alltid likt å skrive og bestemte seg for å bli forfatter fra hun lærte å lese og skrive på barneskolen. Hun har alltid hatt god fantasi og elsker å finne på historier. Jeanette debuterte som forfatter i 2009 med serien Solgård. I 2012 kom serien Skjærgårdsliv ut. Til sammen har hun skrevet over 60 seriebøker og to krimromaner.

Jeanette er født i Stockholm og er oppvokst på Tynset, men har siden 1997 bodd i Drøbak sammen med sin mann, deres tre barn og hunden deres, Ludo. Skrivingen har alltid vært hennes store hobby, men hun har også stått på scenen og spilt i noen revyer i Drøbak – til tross for at hun har sceneskrekk.

Les hva de sa da Bladkompaniet ringte og fortalte at de hadde vunnet på bloggen deres HER.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.