Spennende nyhet fra May Lis Ruus

Det er lenge siden May Lis Ruus skrev seg inn i våre hjerter med de førti bøkene om Lucie i Nattmannens datter, og gleden var derfor stor da vi på denne tiden i fjor kunne fortelle at hun kom med en ny serie, Papirslottet. Dessverre er det jo slikt at ingenting varer evig, og Papirslottet blir på kun 12 bøker. Men May Lis har ikke lagt ned pennen av den grunn.

Norges første lydføljetong 

Det var i går hun delte sin store nyhet, hennes nye serie heter De fremmede, og allerede i dag er det mulig å kjøpe første bok! Eller, det vil si, høre på første episode. For den nye serien er en lydføljetong som kan kjøpes direkte hos forlaget Cappelen Damm. Denne serien er nemlig første av sitt slag i Norge, og er laget spesielt for å bli lydføljetong! Den første episode er altså i salg og du kan kjøpe den HER. Hver episode har veiledende pris på kr 49,-. Hvor lang denne lydføljetongen blir er ikke sikkert, da May Lis fremdeles skriver på den. Det hun vet er at første sesong blir på ti episoder.

Raskt utgivelsestempo

Når nye serier utgis er det som oftest måneder å vente før første bok endelig kommer, og ofte seks til åtte uker mellom hver bok. De fremmede vil altså få ti episoder i første sesongen, og allerede nå spilles episode tre og fire inn av innleser Lykke Kristine Moen. Etter hva MinBokverden er kjent med er planen å få utgitt alle episoden i løpet av april og mai måned! Hver episode er på ca en time, så her er det mange timers serielykke å glede seg til! May Lis er nå i gang med å skrive sesong to, og i dette tempoet kan det bety at vi får høre sesong allerede i løpet av høsten!

En serie fra Bergen i 1817

I 1817 forlater 560 tyske emigranter sine hjem etter krig og nødsår. Blant dem som mønstrer på emigrantskipet De Zee Ploeg er Hedda Fischer og hennes familie. Målet er Amerika, og håpet er en ny og bedre fremtid. Avreisen trekker ut. Da de omsider kommer avgårde, får de kjenne vanskelighetene på kroppen. Etter at skipet blir skadet i en storm i Nordsjøen havner de i Bergen. Byen har sine egne vanskeligheter etter uårene, og er ikke rustet til å ta seg av så mange mennesker. 

De fremmede er basert på den sanne historien om skipet De Zee Ploeg, trolig den mest dramatiske hendelsen i Bergen på 1800-tallet. I serien får vi følge menneskene tett på, med gleder og sorger, kjærlighet og hat, håp og motløshet. Men viljen til å klare seg står sterkere enn noe annet.

Inspirasjon og skrivekløe

May Lis sin nye blogg er det allerede masse å lese om den nye serien De fremmede. Der er det også å lese at inspirasjonen til serien kom på kafeen
Godt Brød i Vaskerelven, mens hun spiste rundstykker og drakk varm sjokolade. En venninne av May Lis var med å planla et arrangement for å markere at det var 200 år siden emigrantskipet De Zee Ploeg søkte nødhavn utenfor Skjelanger, og ble slept inn til Bergen. 

May Lis møtte opp på dette arrangementet, og andre foredrag om skipet. Og vipps så var ideen plantet. Som hun videre skriver på bloggen sin “Jeg brant etter å begynne å skrive De fremmede, men hadde kontrakt på en bokserie, og måtte skrive den ferdig. Så jeg måtte dempe skrivefeberen, men visste hva mitt neste prosjekt skulle være. Sommeren 2018 tok jeg beslutningen. Tiden for De fremmede var inne. Jeg måtte skrive den dramatiske historien.”

Bildet under er lånt fra den nye bloggen til May Lis. Bildet er fra Herdla, og det er May Lis selv som har tegnet skissen av familien Fischer som ser utover havgapet etter at skipet har søkt nødhav på Skjelanger.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. May Lis Ruud sin lydserie blir endelig bøker. – MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.