Sterk bok om 22. juli, fra ene forfatteren av Gjenklang.

Nora Dåsnes, den ene av forfatterne bak serien Gjenklang, har nå i sommer utgitt en bok om 22. juli med tittelen Ubesvart anrop. Det er ikke ofte det dukker opp saker som ikke direkte omhandler seriebøker her på MinBokverden, men for denne viktige boken er det greit å gjøre unntak.

Foto: Oda Berby / Aschehoug

13 bøker på 15 måneder

Det har gått litt over ett år siden MinBokverden skrev om den nye serien Gjenklang fra Nora og medforfatter Hannah Mileman. Sammen har de nå skrevet de ti bøkene i Gjenklang, om fosterbarnet Ella fra Eina som reiser til Kristiania for å søke etter sine røtter. Som om det ikke er imponerende nok har de også skrevet to barnebøker sammen, om lille Vesle som også vil. Forfatterduoen vant NorskeSeriers manuskonkurranse i 2014 og forlaget sa følgende om bidraget den gang: «Dette er en erfaren forfatter. Denne dama har stålkontroll!» Da var de begge kun 19 år gamle og upubliserte, det sier litt om potensialet til disse unge damene!

Siden den gang har Nora ikke bare skrevet ferdig serien Gjenklang, men hun gav også ut den kritikerroste grafiske romanen «Ti kniver i hjertet» våren 2020. For den ble hun tildelt Pondusprisen og Kulturdepartementets pris for beste tegneserie. Nå i mai ble hun også tildelt Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend, med begrunnelsen at «Forfatteren har på svært kort tid markert seg som en interessant stemme i den norske barne- og ungdomslitteraturen.».

En modig og relevant fortelling

VG gir boka en sekser, og skriver følgende om boka: «Ubesvart anrop» er en original og følelsessterk erindringsbok om å være Oslo-ungdom rett etter terroren.

Bok365 skriver: «Ubesvart anrop» – en original og følelsessterk erindringsbok.

Aftenposten skriver: Modig skildring av en vanlig 16-årings strev med å ta hverdagen tilbake etter 22. juli.

Også Vårt Land omtaler boka; «Ubesvart anrop» av Nora Dåsnes er en modig og relevant fortelling om ikke å være direkte berørt, men dypt og alvorlig preget av terroren 22. juli.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.