Tirsdagstitten 23 – Spinnesteinens løfte

Tirsdagstitten er en spalte som naturlig nok kommer på tirsdager. Målet er å hente frem en ny serie, og presentere den for dere lesere. Håpet er at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene ? Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre nysgjerrigheten din!

Orknøyene 1612.

Det er noe spesielt med Maria av Rendall, det har hun fornemmet siden hun var liten. Hun vokser opp som bondejente under beskjedne kår, men i årene hennes renner adelig blod.

For å finne sitt hjertes utkårede tyr Maria til morens gamle spinnestein. Sagnet sier at den som vil bære den, er skjebnens utvalgte. Da mannen med de intense blå øynene velger å legge den rundt halsen sin og lover å bære den for alltid, forstår hun at hun har funnet den rette.

Men etter 17 års stillhet blander Marias egentlige far, den forhatte jarlen av Kirkwall, seg plutselig inn i Marias planer. Han har all makt og er vant til å få det som han vil.

Det går gjetord i Kirkenwall om en ung kvinne med øyne like grønne som gresset i soknet Rendall, med hår like svart som ravnen og et smil som lyser opp den mørkeste natt, den denne skjønnheten har navnet Maria.

Serien ble skrevet av Torill Karina Børnes og ble på åtte bøker. Den ble utgitt av Aller forlag mellom mars 2013 og januar 2014. Forsidene er illustrert av Eline Myklebust Madsen.

Bilde fra norskeserier.no

Forfatteren Torill Karina Børnes er født i 1968. Hun bor på Sotra utenfor Bergen, utflytter fra Oslo. Hun er utdannet tekstforfatter fra Westerdals og sin debut hadde hun hatt til modning lenge. Hennes første serie, Spinnesteinens løfte, kom altså i mars 2013. Det var myten om skottejentene, som fortsatt blir fortalt fra Rogaland til Sogn, som inspirerte henne til å skrive serien. Da skottejentene skulle ro ut for å melke kyrne kom de ut for storm eller tåke og drev av gårde til vestkysten av Norge.  Sin andre serie lanserte Cappelen Damm i juli 2017, og denne er fremdeles pågående.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.