Tirsdagstitten 24 – Slektsarven

Tirsdagstitten er en spalte som naturlig nok kommer på tirsdager. Målet er å hente frem en ny serie, og presentere den for dere lesere. Håpet er at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre nysgjerrigheten din!

 

 

SLEKTSARVEN

Stor-Elvdal, 1634. På garden Gammelstugu ved Glomma lever menneskene strengt etter bygdas skikker. Torstein er forelsket i plassjenta Rønnaug, som slekt og tradisjoner sier han aldri kan få. Bondedattra Ingvild er 8 år eldre enn Torstein, men hun har bestemt seg for at ham skal hun ha.

Serien er skrevet av Leif Frantzen og ble utgitt av Bladkompaniet mellom 1999 og 2003. Serien ble på 20 bøker. Forsidene er illustrert av Svein Solem.

Bilde; grorudalen.no

Leif Frantzen

Forfatteren ble født i Stor-Elvdal i 1927. Han vokste opp på et småbruk, med skogen og Glomma som nærmeste nabo. Han bor nå i Oslo og har arbeidet i mer en 40 år med utvikling og markedsføring av kontor- og datasystemer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.