Tirsdagstitten 26 – Ildkorset

Det er tirsdag igjen, og vi henter frem nok en serie. Har du lest Ildkorset? Legg gjerne igjen en kommentar med dine tanker om serien nederst på siden 🙂

Året er 1647. På Jæren lever sytten år gamle Marine i angst for sin egen stefar. Kveld etter kveld smyger han inn på jentekammerset og tvinger seg på henne. Marine frykter hun er med barn, men har ingen å betro seg til. Ikke engang kjæresten Einar.

Skammen er stor, og loven dømmer strengt. Kan gamlepresten hjelpe henne med sine forbudte svartekunster – eller må Marine bekjenne sin synd og ta straffen?

Serien er skrevet av Frid Ingulstad, og ble utgitt av Egmont forlag mellom 2001 og 2002, og ble på 12 bøker. I 2015 ble serien utgitt på nytt, denne gangen av Cappelen Forlag. Du ser opprinnelig forside  illustrert av Stig Stjernvik til venstre ovenfor, og den nye utgaven til høyre. De nye ble illustrert av Eline Myklebust Madsen.

Har du lest serien, legg gjerne igjen noen ord om hva du synes om den her i kommentarfeltet, slik at andre kan få vite mer om serien 🙂

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.