Tirsdagstitten nr 14 – Kongens spåkvinne

Mitt ønske med “Tirsdagstitten” er å pirre leselysten din, ved å titte tilbake på ulike serier på tirsdager. Jeg håper at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene 🙂 Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre både nysgjerrigheten og leselysten din! 

KONGENS SPÅKVINNE

Serien ble skrevet av Anne Sofie Rønning og utgitt av Cappelen over en toårsperiode fra 2006 til 2007. Serien ble på totalt 8 bøker. Forsidene ble illustert av Ragna Lise Vikre.

I Kongens spåkvinne blir vi med den unge norske kvinnen Cathrine Holt tilbake til fortiden, nærmere bestemt til vikingtiden. Det skal snart vise seg at Cathrine skal bli en viktig del av historien – på godt og på vondt. Følg Cathrines dramatiske historie fra vikingtiden, rundt år 1050, og hennes oppgave som som spåkvinne for kong Harald. Kan hun endre fortiden? Og kommer hun noen gang tilbake til sin egen tid?

Anne Sofie Rønning er født i 1944, er fra Oslo og jobber som oversetter. Tidligere har hun vært både frilansjournalist og revyforfatter, og har skrevet engelsk hovedfagsoppgave om J.R.R. Tolkien. Rønning debuterte med boken “Huset under konkylien”, som er den første boken i en serie om eventyrlystne, oppegående kvinner som opplever spenning og romantikk på reise i utlandet. Flere titler i samme serie: “Maskerade i marmor” og “Joshuas grotte”. Kongens spåkvinne er hennes første av to romanseries, den andre er Vera Bang.

Seriens side her på MinBokverden finner du her 🙂

Har du lest serien? Hvis du skal anbefale denne serien hva vil du si den handler om? Husk også at du kan gi stjerner til serien ved å gå inn på den samlede oversikten over komplette serier, og bla deg nedover til Kongens spåkvinne.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.