Tirsdagstitten nr 15 – Hanseatene

Mitt ønske med “Tirsdagstitten” er å pirre leselysten din, ved å titte tilbake på ulike serier på tirsdager. Jeg håper at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene 🙂 Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre både nysgjerrigheten og leselysten din! 

HANSEATENE

Serien ble skrevet av Liv Margareth Alver og utgitt av Bladkompaniet i perioden 1991 til 1994. De 24 forsidene ble illustrert av Arild Midthun. I 2014 begynte Aller forlag å utgi serien i nytt opplag, med mindre endringer som språkvask og noe anderledes forsider.

Bergen, 1315. Da den unge tyske kjøpmannen Hannes Niedegger kom til byen, dro han rett til Oksagården for å treffe Edvard Arnesson – og møtte kjøpmannens datter, Elisabeth. Men kjærligheten som oppstod mellom Elisabeth og Hannes brøt alle regler i Hansa-tidens Norge…

Forfatteren, som ble født 20. desember 1955 i Oslo, er nå bosatt utenfor Bergen. Hun har studert historie og arkeologi ved Universitetet i Bergen. Som forfatter debuterte hun i 1982. Siden da har hun utgitt de to romanseriene Hanseatene og Brytningstid, i tillegg til en rekke andre romaner, hvor serien Slangeringen nå er den mest kjente. Hun er også oversetter. 

Seriens side her på MinBokverden finner du her 🙂

Har du lest serien? Hvis du skal anbefale denne serien hva vil du si den handler om? Husk også at du kan gi stjerner til serien ved å gå inn på den samlede oversikten over komplette serier, og bla deg nedover til Hanseatene.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.