Tirsdagstitten nr 17 – Sagaen om Eyvind Bolt

Tirsdagstitten er en fast spalte som kommer ukentlig. Målet er å hente frem en ny serie hver uke, og presentere den for dere lesere. Håpet er at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene 🙂 Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre nysgjerrigheten din!

sagaen-om-eyvind-boltSAGAEN OM EYVIND BOLT
Eyvind Bolt er ung, sterk og eneste arving til en stor slektsgård, da svartedauden sprer seg som ild i tørt gress i Norge. Han er kringsatt av fiender, mens kvinnene slåss om hans gunst. Som eneste arving til en storgård har Eyvind Bolt en lysende fremtid. Men da han nekter å bøye seg for Kirkens krav, ønsker den mektige biskop Armand ham død.

Eyvind flykter til fjells. Mens han er på tjuvjakt, treffer han en kvinne som er like god med buen som ham selv. Eyvind kan ikke ta blikket fra henne. Han får ikke vite hvem hun er eller hva hun heter, og da hun går sin vei, tror Eyvind at han aldri vil se henne igjen.
Biskopens menn er etter ham, og samtidig er en enda farligere fiende på vei. Året er 1349, og en grusom pest sprer seg raskt.

FORFATTEREN
Willy Ustad er født i 1946 i Trondheim og vokste opp som fosterbarn på 50-tallet. Da han var17 år gikk han inn i militæret og ble der i tretten år. Siden jobbet han som metallarbeider og tillitsvalgt ved verftet Aker Verdal.

Ustads største serie, ”Fire søsken”, er på 42 bind. Serien starter idet 2. verdenskrig tar slutt og har solgt mer enn 1,5 millioner eksemplarer. Ustad har også skrevet andre typer bøker, bl.a. ungdomsserien ”Ukjente makter”. I seks bøker fortelles historien om en gruppe mennesker som tar opp kampen med sterke makter som står i forbindelse med utenomjordiske vesen. Han har også skrevet seriene “Journalisten” (ni bøker) og “Opprør” (7 bøker). Ustad har også skrevet historiske og politiske artikler for Klassekampen og Playboy, og to fagbøker om UFOer: ”UFO i Norge” og ”Roswell-mysteriet”. I tillegg har han også skrevet noen enkeltstående bøker.

Igjennom nøye undersøkelse har Willy avdekket pinlige og grusomme ting gjennom bøkene sine.Ustad har fått flere drapstrusler på grunn av sine avsløringer i norsk historie. Han ble den første serieforfatteren som ble medlem i forfatterforeningen.

Har du lest serien? Hvis du skal anbefale denne serien hva vil du si den handler om?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.