Tirsdagstitten nr 18

Tirsdagstitten er en spalte som naturlig nok kommer på tirsdager. Målet er å hente frem en ny serie hver uke, og presentere den for dere lesere. Håpet er at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene ? Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre nysgjerrigheten din!

INGEBJØRG OLAVSDATTER

Året er 1352. Svartedauden har herjet i Norge og lagt store deler av landet øde. I en utpint bygd i Eidsvoll sogn lever odelsjenta Ingebjørg. Hun er ung, sterk og vakker, men lever i en tid der mennene er få – og ettertraktede.

Ingebjørg er ute og rir i skogen da hun kommer over liket av faren, som har vært savnet siden pestens dager. Blant levningene finner hun tre gjenstander som vil følge henne som en velsignelse – eller en forbannelse. Glemt er alle sorger da Ingebjørg svinger seg i dansen med Eirik fra Kolberud. De to forelsker seg og innleder et hemmelig kjærlighetsforhold. Men Ingebjørg vet at moren aldri vil tillate et giftermål mellom dem. Mor Elin har egne planer for datteren …

Du vil kanskje si at denne serien ikke er gammel, og vise til at akkurat i dag får du kjøpt bok fem i butikkene. Og det stemmer på en måte, men selve serien ble skrevet av Frid Ingulstad mellom 2003 og 2010. Forskjellen fra den gang til nå er at illustratøren Eline Myklebust Madsen har tegnet opp igjen forsidene hun lagde. 

Da serien ble sluppet i 2003 ble det laget en liten film for å friste leserne, se den her. Det ble ti log med laget en dramadokumentar, av ivrige lesere. Initiativet kom igang da flere og flere lesere ønsket å se serien dramatisert, og til slutt tok Unni Bjørneby saken i egne hender og fikk med seg sin mann og sønn. Dramadokumentaren ble på en og en halv time, med profesjonelle skuespillere og skuespillerstudenter i rollene. Serien er også oversatt til polsk og tysk.

Forsiden på nyutgivelsen

FORFATTEREN

Frid Ingulstad er født i Oslo i 1935, har vært radiotelegrafist og flyvertinne, men det var forfatter hun skulle bli! Det har blitt over 160 bøker, alt fra barnebøker, nissebøker for små og store, til fakta, dokumentar og historiske romaner. Frid elsker å skrive, og trives best når hun får sitte ved en pc og dikte. 

I tillegg til Ingebjørg Olavsdatter har Frid også skrevet seriene Ildkorset (2001), Kongsdøtrene (1998) og den pågående serien Sønnavind. Ingulstad elsker å skrive, og trives når hun får sitte ved en pc og dikte. Hun er også veldig glad i å møte leserne sine, og har flere ganger arrangert vandringer langs Akerselva i Elises fotspor, hovedkarakteren i Sønnavind.

Har du lest serien? Hvis du skal anbefale denne serien hva vil du si den handler om?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.