Tirsdagstitten nr 19 – Trollruner

Tirsdagstitten er en spalte som naturlig nok kommer på tirsdager. Målet er å hente frem en ny serie, og presentere den for dere lesere. Håpet er at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene ? Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre nysgjerrigheten din!

TROLLRUNER

Unge Iliana hadde alltid hørt at skogen utenfor borgen var forhekset. Da en gruppe riddere sendt ut av den onde fyrst Bogislav forsvant sporløst, fryktet hun for hva som kunne komme. Var hele landsbyen i fare?

Iliana søkte råd hos Ravn, fyrstens sønn, selv om hun ikke lenger var sikker på hvem hun kunne stole på. Kanskje flukt var den eneste redningen for dem alle. Men veien gikk gjennom den mørke, farlige skogen med alle dens hemmeligheter…

Trollruner er en historisk serie full av ridderromantikk, mystikk og kjærlighet som starter i 1416 …
En gang for lenge, lenge siden, der historien fortaper seg i mytenes mørke, skjedde det merkelige ting i vendernes rike nær Østersjøens kyst.

Flere hundreår senere er det fortsatt liv i den gamle legenden. Vinden har ført den over Østersjøen til Nordens strender. Var det en myte? undret folk, eller var den virkelig sann? Kanskje svaret fantes i den unge, vakre Ilianas historie …

Serien ble skrevet av Margit Sandemo og oversatt av Bente Meidell. Den ble utgitt av Schibsted mellom 2005 og 2007, og ble på totalt 11 bøker.

FORFATTEREN

Margit Sandemo er født 23. april 1924 på Østre Toten, datter av forfatteren Anders Underdal.  Hun er oppvokst i Sverige og skriver på svensk. Hun flyttet tilbake til Norge i voksen alder. Margit giftet seg i 1946 med Asbjørn, og de var gift inntil han døde i 1999.

Hun debuterte som forfatter i 1964 og har siden den gang skrvet nærmere 200 bøker. Hun er Nordens mest solgte forfatter. Bokseriene hennes er også utgitt i Polen, Tyskland og Ungarn. 36 millioner bøker har i årenes løp gått ut fra trykkemaskinene!

Hun er forfatteren bak Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om Lysets Rike, De svarte ridderne, Blålys!, Trollruner og Kiaras saga. Hun har også gitt ut 39 bøker i serien Margit Sandemos beste føljetonger. I tillegg har hun skrevet en rekke frittstående bøker.

Har du lest serien? Hvis du skal anbefale denne serien hva vil du si den handler om?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.