Tirsdagstitten nr 20 – Inga Torfinnsdatter

Tirsdagstitten er en spalte som naturlig nok kommer på tirsdager. Målet er å hente frem en ny serie, og presentere den for dere lesere. Håpet er at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene ? Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre nysgjerrigheten din!

INGA TORFINNSDATTER

Året er 1427 og lite aner Inga om hva det kommende året kommer til å bringe henne og familien av dramatiske hendelser. Det hele begynner med at den mørke og mystiske huslæreren kommer til Smørgården … Inga og broren Svein møter en ublid hverdag med den ondskapsfulle læreren, men Inga er stolt og sterk og tar opp kampen mot ham. Med Svein er det verre …

Snart raser høststormene på Vestlandet og brannene herjer. Bergen by plyndres av sjørøvere og den unge og hevngjerrige presten Peder truer med hekseforfølgelse! Og hjemme på Smørgården sitter Inga med kjennskap til den beryktede og forbudte svarteboken …

 

I serien om Inga Torfinnsdatter, møter vi den 16 år gamle jenta fra den adelige Smør-slekten på Vestlandet og følger hennes dramatiske liv i en tid da kongemakten forsvant ut av landet og den norske adelen stadig ble svekket.
Kjærlighet og hemmelige stevnemøter, arrangerte ekteskap, drap og trusler – alt er flettet sammen til en meget spennende og dramatisk historie fra en tid da blod og ætt kunne bety alt i livet. Både på godt og vondt.

Serien er skrevet av Salmund Kyvik, illusrert av Sanne Bramsen og utgitt av Cappelen Forlag. Serien ble på åtte bøker.

Foto: Bladkompaniet.no

FORFATTEREN

Salmund Kyvik ble  født 16. februar 1949 og er oppvokst på Bekkelagshøgda i utkanten av Oslo. Han er utdannet ved Universitetet i Oslo, hvor han studerte norsk, historie, kunsthistorie. Han jobber i dag som lektor på Bøler skole. Han er opptatt av historie og litteratur.

Han debuterte som romanserieforfatter med Inga Torfinnsdatter og har også skrevet Kapteinens datter. Sistnevnte i samarbeid med sin kone, Nina Torpen Kyvik. Han er nå aktuell med serien Mørketid.

Salmund har også skrevet flere noveller for ukebaldet Allers.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.