Tirsdagstitten nr 16 – Sagaen om Sunniva

Mitt ønske med “Tirsdagstitten” er å pirre leselysten din, ved å titte tilbake på ulike serier på tirsdager. Jeg håper at nettopp du vil kommentere og si noen ord om serien dersom du har lest den. På den måten blir serienes informasjonsside opplyst langt utover hva jeg klarer alene 🙂 Kanskje klarer jeg også å hente frem en serie du ikke har sett før, og dermed pirre både nysgjerrigheten og leselysten din!

sagaen-om-sunnivaSAGAEN OM SUNNIVA

Denne serien ble skrevet av seriedebutanten Liv Karin Kirkebøen Almendingen og utgitt i perioden juli 2009 til juli 2012. Forlaget var Cappelen Damm, og forsidene ble illustrert av Ingun Mickelson. Med den 23. og siste boken var seriens opplag på over en million.

Året er 1349. På gården Elvestad forberedes det bryllup for den unge bondejenta Sunniva Persdatter. Samtidig legger Svartedauden sin klamme hånd over by og bygd. I kjølvannet av pestens herjinger må Sunniva kjempe sitt livs kamp for å overleve. Denne mektige sagaen handler om mennesker som rives fra hverandre, skjebner som veves sammen og hete kjærlighetsbånd som knyttes og brytes.

Liv Karin Kirkebøen Almendingen ble født i 1960 og vokste opp på Romerike, men det var kjærligheten til Sørkedalen og Nordmarka som ga henne inspirasjonen til å skrive Sagaen om Sunniva. Forfatteren er utdannet grafisk formgiver, men eventyrlysten førte henne, mannen og barna til en liten fruktgård i Spania, der de startet Den norske bokhandelen i Alfaz del Pi. Etter fjorten år i Spania flyttet hun til Tønsberg i 2015. Hun skriver nå på en ny serie.

Seriens side her på MinBokverden finner du her 🙂

Har du lest serien? Hvis du skal anbefale denne serien hva vil du si den handler om? Husk også at du kan gi stjerner til serien ved å gå inn på den samlede oversikten over komplette serier, og bla deg nedover til Sagaen om Sunniva.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.