To søstre. To skjebner. Sjalusi, kjærlighet og rivalisering

Tromsø 1927. Johanna Abrahamsen og hennes to døtre lever et liv på solsiden, mens ektemannen, som er kaptein på en stor båt, er borte det meste av året. Nå er han ventet hjem, og gleden er stor. Kornelia på 7 år er en skikkelig pappajente og det er stor stas da familien skal få være med faren på en av reisene. 

Men rett før avreise blir Kornelias søster, Katrine, syk, og må være igjen hos besteforeldrene. Kornelia og moren reiser sammen med faren. Men ikke alt blir som forventet, og vennskap og familiebånd settes på prøve. Katrine og Kornelia er så ulike som to søstre kan bli, den ene sjarmerer alle, den andre føler seg oversett og plages av sjalusi. 

Johanna ville ta datterens hånd i sin, men Katrine trakk den til seg. – Du vet godt at både far og jeg er glad i dere begge. 
– Ja, men dere er mer glad i Kornelia. 
– Det er ikke sant. Johanna var på gråten. – Du må tro meg, Katrine. Vi elsker deg akkurat like mye som vi elsker Kornelia.

Båten forliser utenfor kysten av Marokko. Dette er bare starten på Kornelias eventyr.  

I de fleste av Ellinors serier har det vært en hovedperson som lengter ut i verden. Kornelia havner ufrivillig ut i den store verden. Hun søker tilbake til røttene og leter etter VEIEN HJEM. 

Skrives av Ellinor Rafaelsen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Første bok ble utgitt 24. august 2015, og det er ukjent hvor lang serien blir. Ellinor Rafaelsen er født i Mo i Rana den 24. august 1945 og vokste opp der. Hun tok realskolen i Mo og reiste deretter til London som au pair. Hun har bodd både i England og USA og generellt reist mye rundt i verden. Hun har nå to voksne barn og liker selv å tegne, fotografere og reise. 

Ellers har hun vært innom svært mange yrker underveis til forfatterskapet og journalistikken; Ekspeditrise i kolonialforretning, sentralborddame, respesjonist på hotell, stuepike, torgdame, stått i pølsebod, turistguide, hushjelp, kontorassistent, mannequin og fotomodell for å nevne noen. I 1999 kjøpte hun seg leilighet på Svalbard og hadde denne som base. Den senere tid har også bosted i Drøbak og Spania. 

Hun startet sin karriere med å skrive føljetonger i ukebladene, og har nå et langt og allsidig forfatterskap bak seg. Rafaelsen har skrevet seriene Amulettens Kraft, Nordlysets døtre, Hittebarnet Alicia, Farsaven, Polarnetter, Annas Skjebne og Nye horisonter. Hun er nå aktuell med sin åttende serie, Veien hjem. I tillegg til romanseriene har hun skrevet flere barnebøker.